Strandweg 1, 9162 EV BALLUM +31(0)6 22485795 info@opa-ameland.nl

opa

- SAMEN STAAN WE STERK -

 

Open deuren dag Wagenborg

Neem een kijkje achter de schermen bij Wagenborg Passagiersdiensten. Hoe ziet de werkplek van de kapitein eruit? Of benieuwd naar de machinekamer van de veerboot? Op zaterdag 11 maart a.s. zet Wagenborg Passagiersdiensten haar deuren wijd open voor publiek en geeft hiermee een uniek kijkje achter de schermen bij de veerdienst, die al ruim honderd jaar ieder seizoen honderdduizenden bezoekers van en naar de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog vervoert.

Tijdens de Open Deuren Dag kan het schip de Oerd van boven tot onder worden bekeken. Er zijn aan boord leuke activiteiten die een kijkje in wereld van de veerdienst geven, zoals een wandelroute met prijsvraag. Op het rijdek staan vervoermiddelen van de toekomst en bezoekers kunnen hun eigen zeebenen testen tijdens een korte rondvaart met de sneldienst over het Wad. Ook voor de jeugd is er van alles te doen en zij gaan niet met lege handen naar huis.

Met de Open Deuren Dag wordt de themaweek “Natuurlijk, Bereikbaar!”, die Wagenborg Passagiersdiensten organiseert van dinsdag 7 maart tot en met zaterdag 11 maart, afgesloten. Bezoekers van de Open Deuren Dag op zaterdag 11 maart kunnen in een speciale evenementenhal op de veerdam van Nes tijdens interactieve sessies in gesprek gaan over de bereikbaarheid van Schiermonnikoog en Ameland.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 11 maart van 10.00 tot 16.00 uur op de veerdam van Nes, Ameland! Aanmelden voor de Open Deuren Dag is niet nodig, wel voor één van de Praat mee sessies. Aanmelden hiervoor kan via www.wpd.nl/natuurlijkbereikbaar/praatmee.